Tuesday, 8 September 2015

FROM LA TOUR EIFFEL

IMG_1301
IMG_1311
IMG_1304
IMG_1306
IMG_1308
IMG_1315
IMG_1325

PARIS - LA TOUR EIFFEL


Tämmöset maisemat avautuu, kun kiipee Eiffelintorniin. Aika kaunis valkoinen Pariisi. 

Mutta nyt oonkin täällä hostperheessä ja nää on tosi ihania! Siinä ku juna oli pysähtymäs siihen Nantesin juna-asemalle ni hyhh en oo ikin jännittäny niin paljoo. Mut sit näin mun hostit ja ei enää jännittäny. Ne jaksaa selittää mulle pitkään, kunnes tajuun ja esittää visuaalisesti ja kaikintavoin. Pystyn jo nyt olla ihan rennosti ku kotonani täällä. En ihan handlannu ekoja poskipusuja ja vieläki hämmennyn niistä välillä, en aina ymmärrä mitä mulle puhutaan, enkä aina saa sanottua mitä haluaisin. 

Mutta tykkään hirveesti tästä paikasta missä asun, paljon vihreetä ja vehreetä, kukkia ja kivoja maisemia, iltapäivällä aurinko paistaa (ainaki vielä) ja on ihan kesänen sää. Koulu on iso ja hieno, siellä on paljon kivoja tyyppejä, ja tulee kiva fiilis ku joku moikkaa käytävällä tai pyytää niiden kanssa istumaan :). Kaikil on hirveen vaikeita nimiä ja unohan ne heti ellen kuule sitä miljoona kertaa :-D. Opettajat puhuu ihan hirveeeen nopeesti, mutta bongailen sanoja ja yritän pysyy perässä mistä puhutaan. En niinku ihan tiiä et mikä on mikä aine, ku esim ranskantunnil käsiteltiin jotain historiaa? 

Ja en aina löydä oikeita luokkia, ku meillä oli ns RO tunti, ni en tiedä kuka se mun RO-ope on ja menin käymää niit luokkia läpi. Ekassa ei ollu ketään ja menin sinne tokaan ja hyvällä ranskalla sanoin sille opettajalle, et oon Hilla ja Suomesta ja en tiiä pitäiskö mun olla täällä. Se sano etten oo siin listalla ja sit menin sinne kolmanteen luokkaan, mut sielläkään ei ollu ketään. No sit sanoin jollekki toiselle opelle et en tiiä mis mun pitäis olla ja se katto mun lukkarii ja mentiin sinne samaan luokkaan mis olin aiemmin ollu. No sit se sano että mulla on täs tämmöne eksyny oppilas Suomesta joka ei tiiä missä sen pitäis olla XDD. Sit ne oppilaat hymyili siel ja mua nauratti ku olin nii avuton ja kävin kaks kertaa siel samas luokassa ja taas se ope sano etten oo siin listalla.

Mutta nautin tuol koulussa olosta kuitenki ku kokoajan opin enemmän ja tutustun uusiin ihmisiin c(:. Jotkut yrittää puhuu mulle enkkuu ja se on ihan mukava, mut yritän kans ite mahd paljon puhuu ranskaa ja se on niin kivaa ku saan oikee pitkän lauseen sanottuu ymmärrettävästi :----). Saan helpompia tehtävii ranskantunneille (mun pitää tehä joku koe et se ope näkee minkä tasonen oon eli 0 X)), ja tuol samas koulussa on yks Italialainen vaihtari ni se on ollu viikon täällä ja ku se puhuu mulle enkkuu sil tulee vahingos ranskankielisii lauseita ni plz mullekki ranska noin nopee :D. 

___________________

// ENGLISH This kinda views from the Eiffel tower. A pretty white Paris.

But now I'm here at my host-family and they are so lovely! When the train from Paris to Nantes was about to stop at the station, ohmy I've never been so nervous. But when I saw my hosts it helped. They patiently and slowly explain things to me or act it out that I get it. I can be all relaxed and I feel like at home here. I didn't really handle the first bisous and still I'm a bit confused. I don't always understand when someone is talking to me and I can't always get the words out of my mouth that I'd like to. 

But I like this place where I live a lot. There's a lot of green and flowers around, nice views, the sun shines and it feels like summer. The school is big and fine and there are a lot of nice people. It feels really nice when somebody says hi or asks me to come and sit with them :). Everyone has such difficult names that I forget straight away :-D. The teachers speak ever so fast but I'm trying to catch some words to know what we're talking about. And I don't really know which subject is about what, 'cause in a french lesson I think we talked about history?

I can't always find the right classrooms. I had one lesson that was marked in the timetable with three teachers and three classrooms. I didn't know either so I went through the classrooms. The first one was empty and I went to explain (with my good french) that I'm Hilla from Finland and that I don't know whether I should be here. He told me I'm not on the list so left to the third classroom which also was empty. Then I told another teacher that I don't know where I should be and he checked my timetable and we went back to the classroom I'd been to before. Well he told the teacher there that he has a lost Finn who doesn't know where she should be XDD. The pupils were smiling there and me too because I was so clueless and went to the same room for the second time and again the teacher told me that I wasn't on the list.

Mut I enjoy being at the school 'cause I'm learning more all the time and getting to know more people c(:. Some people try to speak English with me and it's nice ('cause I understand and can respond!) but I still try to speak a lot french. It's awesome when I get a really long sentence done and understood :----). I get easier stuff for my french lessons (I have to do some kinda test that the teacher sees my level in french which is 0 X)). And in the same school there is an Italian exchange student who has stayed a week already and when she spoke english to me she accidentally said french sentences like plz gimme that french quick :D.

11 comments :

 1. Very nice photos !
  PS:I am the friend of Maëva at school ;)

  ReplyDelete
 2. Mä niin ootan et pääsen joskus ite eiffeltorniin.
  Tsemppiä kouluun!

  ReplyDelete
 3. Oi en kestä kuin ihanaa, elät niin mun unelmaa!! Ranska on niin rakkautta.. Nauti siellä olostasi ja postaile tiuhaan!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. ahh niin tää onki rakkautta! mutta ei aina oo ihan unelmaa kuitenkaa :PP hahah joop ja koitan postailla...!

   Delete
 4. Wow mitkä maisemat! Ois kyllä ihan mahtavaa päästä joskus käymään Eiffel tornissa :3 Vaikkakin kärsin korkeanpaikan kammosta mutta ois toi kyllä käymisen arvoinen paikka :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep niin oli upeet! Kyllä kannattaa, se meno sinne voi olla vähän pelottava, mutta palkitsee ku pääsee sinne ylös :)

   Delete
 5. Hienona kuvia varsinki toi kolmas!!
  -sofia

  ReplyDelete
  Replies
  1. thankss ja jepps mäki tykkään siitä ü

   Delete