Friday, 17 June 2016

THE BEST (HOMEMADE) PIZZAS EVER

IMG_4133
IMG_4169
IMG_4134
IMG_4142
IMG_4137
IMG_4157

Tiistaina söin parhaita (ja kuvauksellisia) itsetehtyjä italialaisia pizzoja, NAM! Joskus pienenä sain oksennustaudin sen jälkeen kun olin illalla syöny pizzaa. Oksensin siis pizzat, jonka jälkeen, kuten arvata saattaa, ei pariin vuoteen tehny mieli sitä. Sen jälkeen ns. totuttelin pizzaan ja se alko maistumaan ihan ok ja välillä hyvin, muttei ikinä ollu mitään herkkuruokaa. Meillä ei oo myöskään ikinä oikein kotona oo tehty pizzaa ite.
Noi, tiistaina me tehtiin pizzaa ja se oli herkkuruokaa! 
Meillä oli tarjolla: tomaatti-sipuli-kinkku-salaatti, sieni-kesäkurpitsa, sipuli-pekoni-salaatti ja peruna -pizzaa. Tiesitkö, että italialaisiin pizzoihin ei laiteta (emmental)juustoraastetta, vaan mozzarellaa? Ja, että tomaattikastike ei todellakaan ole välttämätön? Tai, että täytetyn pizzan päälle kaadetaan öljyä ja ripaus suolaa? Mä opin ainakin uutta ja nyt voin alkaa tehdä herkullisia italialaisia pizzoja kotona ;-). 

//

On Tuesday I ate the best (and very photogenic) homemade Italian pizzas. YUM! When I was little I vomited pizza one night after eating it the evening. So, as you might guess, I didn't feel like eating pizza for two years. After that I started eating it now and then and sometimes liked it too. It never was my favourite food. And we've never really made homemade pizza.
On Tuesday we made pizza and it was a favourite!
We had: tomato-onion-ham-salade, mushroom-courgette, onion-bacon-salade and potato -pizzas. Did you know, that in Italy you don't put (emmental)grated cheese on pizza, but mozzarella? And that tomato sauce isn't necessary? Or, that on top of the fillings you pour oil and put salt? I learned new stuff, so now I can start making delicious Italian pizzas at home ;-).

2 comments :

  1. Oo näyttää niin hyvältä:)

    ReplyDelete